(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Desdejuni informatiu per parlar sobre la llibertat de premsa a El Salvador

18.04.2024

La Unió de Periodistes Valencians i l’Institut de Drets Humans de la Universitat de València i de la Universitat UCA d’El Salvador, junt amb l’Assemblea de Cooperació per la Pau, estem cooperant, des de fa dos anys, en un projecte per a promoure la llibertat d’expressió, la llibertat de premsa i l’accés a la informació pública, com a drets fonamentals greument vulnerats a El Salvador.

Aquest projecte de cooperació se centra en la comunitat de periodistes i mitjans independents d’El Salvador, com a subjectes i actors clau per al procés de democratització del país amb l’objectiu d’impulsar un periodisme crític que sostinga la formació d’una opinió pública lliure, en contrapés al discurs tergiversat dels poders públics, i contribuint a l’enfortiment de la societat civil salvadorenca en la promoció, protecció i respecte de la democràcia i els DD.HH.

Per a aconseguir aquests objectius estem desenvolupant diverses estratègies i treballs en col·laboració amb l’Associació de Periodistes de El Salvador per a promoure l’increment de la filiació dels periodistes, reforçar els seus instruments de planificació, organització i gestió i ampliar la seua capacitat de denúncia i incidència.

Així mateix, com a part del projecte s’inclou la visita dels membres de l’Associació de Periodistes de El Salvador, la setmana vinent a València, amb qui ens reunirem per intercanviar eines i per a realitzar el desdejuni informatiu del qual us informem seguidament i en què us esperem.

Dimecres 24 d’abril desdejuni informatiu: ‘El Salvador: Cap a on va la llibertat de premsa després de la reelecció de Bukele?’. Serà a les 9:30 hores en el Col·legi Major Rector Peset.

Després de la reelecció Nayib Bukele com a president d’El Salvador, el context al qual s’enfronten els i les defensores de DD.HH és encara més hostil. Entre moltes de les seues lluites destaca la defensa del dret a la llibertat d’expressió i accés a la informació pública, la qual s’ha vist fortament atacada en les jornades electorals viscudes recentment al país.

En aquest desdejuni informatiu dialogarem sobre el context de persecució i censura que viuen els i les periodistes en la seua tasca a El Salvador, i la defensa de la llibertat de premsa i llibertat d’expressió com a única garantia per a l’enfortiment de la democràcia al país.

Participaran:
Angélica Cárcamo: directora de la xarxa Centreamericana de periodistes i presidenta de l’Associació de Periodistes d’El Salvador (APES)
Jimmy Alvarado: periodista del Faro i membre de la junta directiva d’APES.
Ana Gabriela Santos: directora de l’Institut de Drets Humans de la Universitat UCA d’El Salvador.

Podeu confirmar assistència enviant email a: administracio@unioperiodistes.org