(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Curs IA generativa per a periodistes

16.09.2024

El termini d’inscripció s’obrirà el dimarts 24 de setembre a les 9 hores. Per inscriure-vos cal enviar un email a: administracio@unioperiodistes.org.

A hand holding a cell phone with LinkedIn app logo on the smartphone screen.

La Unió de Periodistes Valencians organitza els dies 14, 16, 22 i 23 d’octubre el curs ‘IA generativa per a periodistes’, amb la col·laboració de ValgrAI i la Conselleria d’Innovació. Aquesta formació, que impartiran Susana Lluna i Lorenzo Cotino, serà híbrida, hi haurà 20 places presencials, al Col·legi Major Rector Peset, i la resta de persones podran seguir-la online, en horari de 15:30 a 19:30 hores.

Esta formació va dirigida a persones associades i és gratuïta.

L’objectiu de la present oferta didàctica és brindar una formació pràctica i aplicable a les necessitats específiques dels membres de la Unió de Periodistes. Es tracta que els periodistes valencians puguen conéixer per a què serveix la Intel·ligència Artificial generativa en el seu sector i com els pot ser d’utilitat immediata. A més de presentar el marc jurídic i legal relatiu a l’ús periodístic de la IA.

Continguts:

1.-Donar a conéixer les capacitats de la Intel·ligència Artificial (IA) Generativa en les diferents fases del procés productiu periodístic.
2.-Entrenar als i les assistents en l’ús pràctic de la IA per a:
• Redacció, traducció i edició de tot tipus de textos periodístics tant per a mitjans de comunicació com per a gabinets de comunicació.
• Redacció i edició de continguts web optimitzats per a cercadors.
• Redacció de post per a Xarxes Socials.
• Cerca i extracció de documentació amb diferents recursos basats en la IA.
• Generació i edició d’imatges (fotos, vídeos, logos i gràfics).
• Transcripció, generació i edició d’àudio.
• Generació de música lliure de drets.
3.-Proporcionar als participants destreses en la detecció de plagi i fake news.
4.-Facilitar el marc jurídic essencial de l’ús de la IA en la professió. Limitacions legals i altres problemàtiques relatives a la IA.
5.-Exposar com s’està usant la IA en alguns mitjans de comunicació de diferents països del món.

Metodologia:

El curs és essencialment pràctic, amb al voltant d’un 10% de formació teòrica relativa a aspectes tècnics i a aquells altres que tenen a veure amb la legislació vigent relacionada amb la IA. El 90% restant seran pràctiques amb diverses eines de IA. Es fomentarà la participació dels assistents per a maximitzar la comprensió i aplicació d’aquestes tecnologies.

DESCARREGA ACÍ EL PROGRAMA COMPLET

Important: el termini d’inscripció s’obrirà el dimarts 24 de setembre a les 9 hores. Per inscriure-vos cal enviar un email a: administracio@unioperiodistes.org. En el mail indiqueu si us inscriviu a la modalitat online o presencial i el vostre nom, cognoms, número d’associat/da. Una vegada rebut el vostre correu, us direm si queden places presencials i quan s’acoste la data del curs us passarem l’enllaç a les persones que seguireu la versió online.

Els mails que arriben abans de l’inici del termini d’inscripció no es tindran en compte.

Susana Lluna: periodista especialitzada en tecnologia, consultora de comunicació digital, speaker sobre ciutadania digital, transformació digital i IA i comunicació estratègica, i professora d’habilitats digitals en companyies com Leroy Merlin, Boehringer o American Express.
Des de 2018, al capdavant de la presentació i guió d’esdeveniments com el 25 Aniversari de ITI, Go Digital Nacional (Cámara Valencia), Retail Future 2020, 2021 i 2022, 2023 i 2024 (Pateco), Innpulso Emprende 2022 del Ministeri de Ciència i innovació, Forinvest 2023 i 2024, Premis CEEI, Valencia Startup Market de l’Ajuntament de València en diverses edicions.

Lorenzo Cotino: Catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de València, i Magistrat suplent del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat. Doctor i llicenciat en Dret (UVEG), Màster en l’especialitat de drets fonamentals a Barcelona (ESADE), Llicenciat i Diplomat d’Estudis Avançats de Ciències polítiques (UNED). Ha rebut premis d’investigació nacionals, així com Premi Extraordinari de Doctorat. Professor convidat en Konstanz (Alemanya) des de 2004 i de diverses universitats colombianes (Externat, Catòlica, Prof. Honorari Universitat Nacional de Colòmbia, etc.), Doctor honoris causa (2025) i Professor Honorari (2019) Universitat Catòlica de Conca (l’Equador).