(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Curs online ‘Eines laborals i fiscals bàsiques per a sobreviure en la nostra professió’

31.01.2024

El termini d’inscripció s’obrirà el divendres 2 de febrer a les 9 hores i finalitzarà en completar les places. Per inscriure-vos cal enviar un email a: administracio@unioperiodistes.org.

 

Tornem a organitzar este curs (en esta ocasió online) que no us podeu perdre, sobretot si sou autònoms/es.
El taller està pensat amb un format de consultoria, per tant, s’explicarà tot a partir dels vostres dubtes reals del dia a dia.
Aprendreu a facturar correctament, a fer pressupostos, a saber els epígrafs correctes d’Hisenda, quan us heu de donar d’alta d’autònom, com justificar despeses i deduccions, els impostos, els drets d’autoria…

Tindrà lloc els dies 13 i 15 de febrer de 16:30 a 19:30 hores, ONLINE. L’imparteix l’advocada Marta Castro Dehesa qui ens donarà les claus per saber enfrontar-nos als encàrrecs i treballs periodístics amb coneixement de les nostres obligacions laborals i fiscals i també dels nostres drets. Aprendrem a gestionar la propietat intel·lectual i altres instruments amb els quals hauríem d’estar habituats cada dia, com les fulles per encàrrec, pressupostos, contractes i factures. El curs tindrà un format de formació-consultoria i serà pràctic.

Inscripcions: per mail a administracio@unioperiodistes.org a partir de les 9 hores del divendres 2 de febrer.

PROGRAMA

El marc jurídic rígid i inadequat en Seguretat Social i Hisenda, i la inestabilitat en la qual es desenvolupa el treball periodístic i gràfic generen inseguretat i incompliments sistemàtics dels nostres drets que fan que desenvolupar una professió amb uns mínims dignes, amb garanties legals i remuneracions justes siga, hui dia, complicat.

Enfront de la impunitat i males pràctiques del sector, la formació i la informació són recursos imprescindibles per a superar aquests “mals hàbits” aliens, però també propis, per això proposem un taller, de format participatiu, l’objectiu del qual és generar confiança i seguretat en la presa de decisions tant a l’hora d’enfrontar-se als encàrrecs o treballs com davant les diferents obligacions laborals i fiscals que hem de conéixer i afrontar com a treballadores i treballadors:

• Marc legal, laboral i fiscal en l’àmbit periodístic per al treball per compte d’altre, per compte propi com a autònom o freelance i, per a xicotetes pimes o treballs col·laboratius o en coautoria. En manera formació-consultoria exposarem i resoldrem les diferents problemàtiques, dubtes i situacions dels assistents, estudiarem les personalitats jurídiques possibles i, els tràmits i obligacions fiscals de cadascuna d’elles, amb especial incidència en la nova normativa que va entrar en vigor l’1 de gener de 2023 sobre el treball autònom.

• Propietat intel·lectual com a eina mercantil: analitzarem, de forma molt pràctica, com realitzar correctament i usar a favor nostre les diferents llicències i com calcular la seua rendibilitat, així com diferents instruments de gestió amb els quals hauríem d’estar habituats com a fulles per encàrrec, pressupostos, contractes i factures. Ens detindrem i aprofundirem principalment, i amb exemples reals dels assistents, en el pressupost com a garantia de drets.

El preu del curs és de 10 euros per associats/des i de 60 euros per a no associats/des. Les places són limitades i tindran preferència en la inscripció els associats/des.

Important: el termini d’inscripció finalitzarà en completar les places. Per inscriure-vos cal enviar un email a: administracio@unioperiodistes.org a partir de les 9 hores del divendres 2 de febrer. En el mail indiqueu el vostre nom, cognoms, número d’associat/da (en cas de ser-ho). Una vegada rebut el vostre correu, us direm si queden places i us enviarem el número de compte per pagar el taller. La plaça quedarà reservada en rebre el justificant de pagament.