(p)

Skip to Content

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar l’anàlisi de la navegació dels usuaris i millorar els nostres serveis.
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Podeu obtenir més informació ací.

×

Curs de Google News per a utilitzar la IA com a eina de verificació en la lluita contra la desinformació

29.12.2023

Inscripcions per email a administracio@unioperiodistes.org a partir del 3 de gener a les 9 hores.

El pròxim 18 de gener hem organitzat, junt amb la Fundació Luca de Tena i Google News Initiative, un taller de dues hores que ofereix coneixements pràctics per a usar la intel·ligència artificial aplicada a la gestió de grans volums d’informació i eines de verificació del material informatiu procedent de les xarxes socials, monitorar la conversa mediàtica i realitzar una escolta periodística dels fluxos de comunicació en els entorns digitals.

El taller és presencial i gratuït. S’impartirà en les noves instal·lacions de Wayco al Cabanyal (carrer Marià Cuber, 17. 46011 València). Aquesta formació es podrà fer en horari de matí, de 9:30 a 11:30 hores, o en horari de vesprada de 17:30 a 19:30 hores, caldrà triar un dels dos horaris.

Si no s’arriba al mínim d’alumnes exigit per Google es podrà anul·lar una de les dues sessions o inclús suspendre el curs.

Per a inscriure’s caldrà enviar un email a administracio@unioperiodistes.org a partir del 3 de gener a les 9 hores. Els associats/des tindran preferència en la reserva de places en cas que les dues sessions es completen. En el mail caldrà indicar:

– Nom i cognoms
– Número de soci/a (en cas de ser-ho)
– Horari en el que es vol fer el curs, matí o vesprada

Aquesta formació impulsada per la Fundació Luca de Tena i Google News Initiative té com a objectiu enriquir i actualitzar, amb l’ajuda de la intel·ligència artificial, les eines professionals dels periodistes perquè puguen afrontar amb més eficàcia el seu treball en l’actual ecosistema de la informació, marcat per la sobreabundància de dades, la fragmentació dels canals i l’amenaça de la desinformació.

La sessió estarà a càrrec de Carmela Ríos, periodista amb experiència dilatada en TV que va saltar a les xarxes socials i va transformar la seua manera d’informar, exposant un nou paradigma que per a la comunicació i el periodisme suposen les plataformes digitals.